ABD'de 11 Eylül saldırılarında ölenler anılıyor

ABD'de yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne neden olan 11 Eylül 2001 saldırılarının 21'nci yılında, hayatını kaybedenler anıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 21 yıl önce gerçekleştirilen 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenler anılıyor. Saldırılarda ölenlerin yakınları, uçakların 2001’de çarptığı Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin bulunduğu alanda bir araya geldi. Anma törenine Başkan Yardımcısı Kamala Harris eşiyle birlikte katıldı.

VOA Türkçe'nin aktardığına göre, bir diğer uçağın çarptığı Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasında da tören düzenlendi. Pentagon'daki törene ABD Başkanı Joe Biden katıldı. Törende Biden, Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley birer konuşma yaptı. Ayrıca kaçırılan bir diğer uçağın düştüğü Pennsylvania’da da bir anma töreni var.

Biden'ın eşi Jill Biden’ın da Pennsylvania’daki anma törenine katılıp bir konuşma yapması bekleniyor. Yolcu uçağı 21 yıl önce, olay anlaşıldıktan sonra uçak Washington’a doğru giderken yolcuların ve mürettebatın kokpite girmeye çalışmasının ardından Pennsylvania’ya düşmüştü.

11 Eylül 2001’de yolcu uçaklarını kaçıran saldırganların New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’yle Pentagon’a çarpması ve kaçırılan bir diğer uçağın Pennsylvania'ya düşmesi sonucu yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.