ABD ve NATO birlikleri Afganistan'daki Bagram üssünden çekildi

ABD ordusundan üst düzey bir yetkili, Afganistan'da kilit öneme sahip NATO hava üssü Bagram'dan tüm askeri birliklerin çekildiğini duyurdu. Henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ordusundan üst düzey bir yetkili, Afganistan'daki en büyük NATO hava üssü olan Bagram'dan tüm NATO askerlerinin çekildiğini duyurdu. ABD medyası da Bagram hava üssünün Afgan güvenlik birimlerine teslim edildiğini aktarırken, Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Başkent Kabil'in yaklaşık 45 kilometre kuzeyinde yer alan Bagram üssü, Afganistan'daki en büyük NATO hava üssü olmasının yanı sıra, ülkedeki Amerikan kuvvetlerinin de ana karargahı olarak kullanılıyordu. Afganistan misyonunun en yoğun dönemlerinde 30 bin askerin konuşlandığı Bagram hava üssünün içinde, Taliban savaşçıları ile radikal İslamcıların hapsedildiği bir cezaevi de bulunuyordu. Görev süreleri boyunca ABD başkanları George W. Bush, Barack Obama ve Donald Trump tarafından ziyaret edilen Bagram üssü, ABD'nin ülkedeki varlığı açısından sembolik bir öneme sahipti. (DW Türkçe/AA)