ABD ve İngiltere Kiev'deki elçilik personelinin ailelerini geri çağırdı

'Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağı' iddiasını sürdüren ABD ve İngiltere, Kiev'deki elçilik personelinin ailelerine ayrılma talimatı verdi. AB ise henüz böyle bir karara gerek duymadıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Moskova-Kiev hattındaki artan gerilim nedeniyle Ukrayna'ya yönelik yayınladığı seyahat uyarısında, "23 Ocak 2022'de Dışişleri Bakanlığı, devam eden Rus askeri harekatı tehdidi nedeniyle ABD'nin Kiev Büyükelçiliğinde doğrudan işe alınan çalışanların gönüllü olarak Ukrayna'dan ayrılmasına izin verdi ve diplomatik aile üyelerinin ayrılmaları talimatını verdi. Ukrayna'daki ABD vatandaşları, ticari veya diğer özel ulaşım seçeneklerini kullanarak ayrılmayı değerlendirmelidir" denildi.

ABD: GÜVENLİK KOŞULLARI HER AN BOZULABİLİR

'Rusya'nın Ukrayna'ya karşı askeri harekat planladığına' dair haberler olduğuna işaret edilen açıklamada, "Özellikle Ukrayna sınırları boyunca, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da ve Rusya'nın kontrolündeki doğu Ukrayna'da güvenlik koşulları öngörülemez ve her an bozulabilir" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, olası bir askeri harekatta ABD'nin Ukrayna'daki diplomatik faaliyetlerinin de etkileneceği aktarılarak, Ukrayna'daki ABD vatandaşlarından da iletişim için online bir form doldurmaları talebinde bulunuldu.

İNGİLTERE: BAZI PERSONELİ VE AİLELERİNİ GERİ ÇAĞIRDIK

İngiltere'nin Kiev'deki elçiliği de 'artan Rusya tehdidi' gerekçesiyle bazı personeli ve ailelerini çekmeye başladığını duyurdu. Açıklamada, elçiliğin açık kalmaya devam edeceği belirtildi.

AB: ŞU AN PERSONELİMİZİ ÇEKMEK İÇİN BİR SEBEP YOK

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise Brüksel'in şu an için diplomatların ailelerini çekmeyi planlamadığını açıkladı. Borrel, "Aynı şeyi yapmayacağız çünkü bunun için herhangi bir belirli gerekçeden haberimiz yok. Fakat ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken bize bilgi verecek" dedi. Ukrayna krizi konusunda Rusya'yla müzakerelerin sürdüğünü belirten Borrell, "Blinken bize tersini gerektiren bir bilgi vermezse Ukrayna'yı terk etmek için neden görmüyorum" ifadelerini kullandı.

Blinken'in, Avrupalı mevkidaşlarıyla bugün çevrimiçi bir toplantıya katılacağı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD Ukrayna Rusya