ABD, Rusya ile gizli görüşmeler yapıldığını doğruladı

Washington ile Moskova arasında 'gizli' görüşmeler yapıldığı iddiasını doğrulayan Sullivan, ABD heyetinin 'kiminle masaya oturduklarının farkında olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Washington ile Moskova arasında 'gizli' görüşmeler yapıldığı iddiasını doğruladı. New York’ta açıklamalarda bulunan Sullivan, Kremlin ile temasın 'ulusal çıkarlar için sürdüğünü' dile getirdi.

ABD heyetinin, 'kiminle masaya oturduklarının farkında olduğunu' söyleyen Sullivan, "Ruslarla iletişim kurmak, riskleri azaltmak, nükleer silahların potansiyel kullanımının sonuçlarını iletmek üzere üst düzeylerde ilişki kurma fırsatına sahip olduk" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ), Rusya ile ABD arasında kamuoyuna duyurulmayan 'gizli' görüşmeler gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Sullivan’ın, Ukrayna’da yaşananların tırmanıp nükleer bir krize dönüşmemesi adına, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcısı Yuriy Uşakov ve Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolay Patruşev ile görüşmeler gerçekleştirdiği ileri sürülmüştü. Gazeteye konuşan kaynaklar, söz konusu görüşmelerin 'iletişim kanallarını açık tutmak amacıyla' gerçekleştirildiğini belirtmişti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise bu iddia hakkında yorum yapılmayacağını bildirmişti. Peskov, “Bu yayın ile ilgili söyleyecek bir şeyim yok. Anglo-sakson gazetelerinden pek çok yalan haber yayınlanıyor. Bu nedenle bu haber ile ilişkili soruların ya gazetenin kendisine ya da Beyaz Saray’a sormak gerek” demişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD Rusya Sullivan Putin