ABD basını: Biden'ın danışmanı, Kremlin yetkilileri ile gizlice görüştü

Wall Street Journal gazetesi, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın Rusya lideri Putin'in yardımcılarıyla 'gizli' görüşmeler gerçekleştirdiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın, Ukrayna’da yaşananların tırmanıp nükleer bir krize dönüşmemesi adına, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcısı Yuriy Uşakov ve Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolay Patruşev ile 'gizli' görüşmeler gerçekleştirdiği ileri sürüldü. ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan kaynaklar, söz konusu görüşmelerin 'iletişim kanallarını açık tutmak amacıyla' gerçekleştirildiğini belirtti.

Haberde, görüşmelerin ne zaman yapıldığına dair bilgi paylaşılmadı.

KREMLİN: PEK ÇOK YALAN HABER YAYINLANIYOR

Beyaz Saray'dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi ancak Kremlin, bu iddia hakkında yorum yapılmayacağını bildirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna ile görüşmeye hazır olduğunu fakat müzakere gerçekleştirilmesinin Ukrayna yasaları tarafından yasaklanmış olması nedeniyle 'bunu olası görmediklerini' dile getirdi.

Peskov, “Bu yayın ile ilgili söyleyecek bir şeyim yok. Anglo-sakson gazetelerinden pek çok yalan haber yayınlanıyor. Bu nedenle bu haber ile ilişkili soruların ya gazetenin kendisine ya da Beyaz Saray’a sormak gerek” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD Rusya Peskov Sullivan