'ABD medyasının en güçlü ismi' Jeff Zucker istifa etti

CNN International kanalının dünya çapındaki operasyonlarının yöneticisi olan Jeff Zucker, bir diğer üst yöneticiyle sevgili olduklarını gizlediği için istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CNN International kanalının dünya çapındaki operasyonlarının yöneticisi olarak ABD medyasının en güçlü yöneticilerinden biri olan Jeff Zucker istifa etti. Zucker'ın istifası, CNN'in en üst pazarlama yöneticisi Allison Gollust ile ilişkisini gizleyerek şirket kurallarını ihlal ettiğinin ortaya çıkması sonrasında geldi.

Zucker, kurum çalışanlarına gönderdiği e-postada, Gollust'un adını vermeyerek 'bir üst düzey yöneticiyle bir süredir sevgili olduklarını' ancak şirket politikasına aykırı davranarak bu durumu bildirmediği için istifa ettiğini duyurdu. Zucker, 20 yıldır birlikte çalıştığı bu kişiyle ilişkisinin, CNN'in eski yıldız sunucusu ve eski New York valisinin kardeşi Chris Cuomo ile ilgili soruşturma sırasında ortaya çıktığını belirtti. Zucker, "Bu ilişkiyi, başladığı sırada bildirmeliydim ama bunu yapmadım. Hatalıydım" dedi. 56 yaşındaki Zucker, aynı zamanda WarnerMedia'nın haber ve spor bölümünün başkanlığından da istifa etti.

Gollust ise yaptığı açıklamada ilişkisini kabul ederek, CNN'de kalmaya devam edeceğini duyurdu. Gollust, "Jeff ve ben 20 yıldan uzun süredir yakın dost ve profesyonel ortağız. Son dönemde, ilişkimiz Covid sırasında değişti. Bunu doğru zamanda ifşa etmediğimiz için pişmanım" dedi.

CNN International'ın sitesinde istifaya dair yayımlanan haberde, Zucker ve Gollust'un eski eşlerinden uzun zaman önce eski boşandığı vurgulanırken, ikilinin sevgili olduklarına dair dedikoduların bir süredir yaygın olduğu belirtildi.

CNN, Zucker'in istifasının kurum içinde beklenmediğini ve şaşkınlık yarattığını, üst yöneticinin kendisi istifa etmezse kovulmakla karşı karşıya kaldığını da yazdı. (DIŞ HABERLER)