ABD istihbaratı: Rusya, Kuzey Kore'den roket ve top mermisi alıyor

New York Times'ın ABD istihbarat raporlarına dayandırdığı haberinde, Rusya'nın Kuzey Kore'den milyonlarca roket ve top mermisi aldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan gazetesi The New York Times, Rusya'nın Kuzey Kore'den milyonlarca roket ve top mermisi aldığını yazdı. Yetkililer,  Rusya-Ukrayna savaşı devam ettiği sürece Moskova'nın Pyongyang yönetiminden daha çok silah almasını beklediklerini söyledi. 

New York Times'ın yakın zamanda gizliliği kaldırılan ABD istihbarat raporlarına dayandırdığı haberinde, Rusya'nın yaptırımlar nedeniyle üretimde sorunlar yaşadığı iddia edildi. ABD'li bir yetkili, 'Rusya ordusunun yaptırımlar nedeniyle arz sıkıntısı çektiğini ve bu nedenle Kuzey Kore'ye başvurduğunu' savundu. Geçtiğimiz ay Rusya'nın İran'dan insansız hava aracı aldığı haberleri çıkmış, İranlı yetkililerse haberi yalanlamıştı. 

Kuzey Kore, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonunu kınayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı'nın oylamasında 'hayır' oyu kullanan 5 devletten biriydi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya-Ukrayna savaşında ABD'yi sorumlu tutup Batı'yı "hegemonik bir politika" izlemekle suçluyor ve Rusya'nın 'güç kullanımının bu nedenle haklı olduğunu' savunuyor. Ülkenin Moskova elçisi geçtiğimiz günlerde, Rusya'nın kontrolüne geçen bölgelerin yeniden inşası için yardımda bulunmak istediklerini belirtmişti. (DIŞ HABERLER)