ABD: Husi İHA'ları Kızıldeniz üzerinde düşürüldü

ABD Merkez Komutanlığı, Kızıldeniz üzerinde çok sayıda insansız hava aracını vurarak düşürdüklerini, Yemen'de Husi güçleri tarafından fırlatılmaya hazırlanan dört İHA'yı imha ettiklerini açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD güçlerinin 2 Şubat Cuma günü Kızıldeniz üzerinde çok sayıda insansız hava aracını (İHA) vurarak düşürdüğünü, Yemen'de Husi güçleri tarafından fırlatılmaya hazırlanan dört İHA'yı ise imha ettiğini bildirdi.

CENTCOM'un sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada, ABD'ye ait USS Carney isimli muhribin dün Aden Körfezi üzerinde bir İHA'yı vurarak düşürdüğü belirtildi. Bu olayda herhangi bir yaralanma ya da hasar rapor edilmediğini aktaran CENTCOM, aynı gün yerel saatle 16.40 sıralarında Husiler tarafından fırlatılmaya hazırlanan dört İHA'ya da saldırı düzenlendiğini açıkladı. 

'BU EYLEMLER SEYRÜSEFER SERBESTİSİNİ KORUYACAK'

ABD güçlerinin söz konusu İHA'ları Yemen'in Husilerin kontrolü altındaki bölgelerinde tespit ettiğini bildiren CENTCOM, İHA'ların 'bölgedeki ticari gemilere ve ABD Donanması'na ait gemilere yakın tehlike teşkil ettiğinin değerlendirildiğini, ardından ABD güçlerinin meşru müdafaa için İHA'ları vurduğunu ve imha ettiğini' kaydetti. 

Ardından yerel saatle 21.20'de yedi İHA'nın da Kızıldeniz üzerinde vurularak düşürüldüğü bilgisi paylaşılan açıklamada, bu olayda da herhangi bir hasar ya da yaralanma rapor edilmediği ifade edildi. CENTCOM, yazılı açıklamasında ayrıca "Bu eylemler seyrüsefer serbestisini koruyacak ve uluslararası suları ABD Donanma gemileri ile ticari gemiler için daha güvenli ve güvenlikli kılacaktır" ifadelerini yer verdi.

HUSİLER: ABD VE İNGİLTERE SADA KENTİNE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Öte yandan, Yemen'deki Husiler de ABD ve İngiliz Hava Kuvvetleri'nin ülkenin kuzeyindeki Sada kentine üç hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Konuya ilişkin haber Husilere bağlı SABA haber ajansında yer aldı. Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, ABD ve İngiltere'ye ait savaş uçaklarının Sada kentindeki hedeflere saldırı düzenlediği aktarıldı. Şehrin doğusuna yoğunlaşan saldırılarda yaşanan kayıplara ilişkin bilgi verilmedi. İngiltere ve ABD ise son saldırılara ilişkin açıklama yapmadı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)