ABD: Hamas'ın yardımlara el koyduğu bir duruma rastlamadık

ABD Orta Doğu İnsani Meselelerden Sorumlu Özel Temsilcisi Satterfield, Gazze'de yakıt bitmesi durumunda içeri yakıt getirmek için üzerinde anlaşılan bir mekanizma olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmaları 29'uncu gününde devam ederken, ABD Orta Doğu İnsani Meselelerden Sorumlu Özel Temsilcisi David Satterfield, Ürdün'ün başkenti Amman'da, İsrail'in 'topyekûn ablukası' altındaki Gazze'deki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Reuters'ın haberine göre, Refah Sınır Kapısı üzerinden son 2 haftadır Gazze'ye sağlanan insani yardımlar hakkında konuşan Satterfield, 'yardımların yeniden başladığı bu iki hafta boyunca sıfır engelleme ya da müdahale olduğunu' söyledi. 

'350 İLA 450 BİN KİŞİ HALEN GAZZE'NİN KUZEYİNDE'

Satterfield, Gazze'deki yakıt depolarına, yardım tırları, tuzlu su arıtma ve Gazze'nin güneyindeki hastaneler için Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından erişim sağlandığını anlattı.

David Satterfield'ın paylaştığı bilgilere göre, çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana 800 bin ila 1 milyon kişi Gazze'nin güneyine geçti, 350 ila 450 bin kişi ise kuzeyde kaldı.

"Hamas'ın yardımları engellediği ya da yardımlara el koyduğu herhangi bir durum görmedik" diyen Satterfield, 'eğer yakıt tükenirse içeri yakıt getirmek için üzerinde anlaşılan bir mekanizma olduğunu' açıkladı. ABD'li temsilci ayrıca İsrail'in Gazze'den gelen insanların tedavisi için hastane kapasitesi olan gemiler ayarlamak üzere ABD'nin dışındaki ülkelerle de ikili görüşmeler halinde olduğunu anlattı. (DIŞ HABERLER)