ABD Dışişleri Bakanlığı: Depremzedeler için yeni vize politikası yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel, depremzedelere vize kolaylığı sağlanması ile ilgili konuyu incelediklerini ancak şu anda duyuracak yeni bir vize politikalarının olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Maraş merkezli depremlerin ardından ülkede yakınları olan Türkiye vatandaşlarına Almanya’ya benzer bir şekilde bir vize kolaylığı sağlanıp sağlanmayacağına ilişkin konuştu. Patel, ‘konuyu yakından incelediklerini ancak şu anda duyuracak yeni bir vize politikalarının olmadığını’ söyledi.

VOA Türkçe'den Dilge Timoçin'in haberine göre, Patel, “Mesela Alman hükümeti, Almanya ile yakın aile bağları olan depremzedeler için vize kısıtlamalarını geçici olarak hafifletmeyi planlıyor. ABD'nin bu konulardaki politikası nedir?” sorusuna şöyle yanıt verdi: 

“Şu anda açıklayacak ya da tanıtacak yeni bir vize politikamız yok ancak bu, yakından incelediğimiz konu. Türk ortaklarımızı desteklemek ve insanların ihtiyaç duydukları yardımı alabilmelerini sağlamak için uygun ve yasal olan her türlü adımı atmak istiyoruz; ancak henüz açıklayabileceğim yeni bir politika yok.”

HIZLANDIRILMIŞ VİZE RANDEVUSU TALEBİ RUTİN BİR UYGULAMA MI?

Patel, “ABD vatandaşlarının Türkiye’deki konsolosluk hizmetlerine başvurarak aile üyeleri için hızlandırılmış vize randevusu talep edebiliyor. Bu rutin uygulama mı?” sorusunu da yanıtladı.

“Ülkeye ve duruma göre değişen çeşitli vize mekanizmaları söz konusu” diyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, “Ancak genel olarak depremden etkilenen bölgeyle ilgili olarak, bu konuyu yakından takip etmeye devam ediyoruz ve bu konuyla yakından ilgileneceğiz” açıklamasında bulundu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD vize deprem maraş