ABD Dışişleri Bakanı Blinken Ortadoğu'ya geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Ortadoğu'yu ziyaret edecek. Blinken'ın, Kudüs, Ramallah, Kahire ve Amman'da temaslarda bulunacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'le Hamas arasında ateşkes sağlanmasının ardından, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'ın Ortadoğu'ya bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Blinken, Kudüs, Ramallah, Kahire ve Amman'ı ziyaret edecek.

24-27 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı açıklanan ziyarette, Blinken'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Ürdün Kralı Abdullah ve 'diğer bölgesel liderlerle görüşeceği' bilgisi verildi.

ABD Başkanı Joe Biden da ziyarete ilişkin açıklamasında, Blinken'ın 'İsrailli liderlerle görüşeceğini ve bölgedeki diğer kilit ortaklarla temas kuracağını' söyledi. Biden, "Blinken aynı zamanda Filistin halkı ve liderleriyle ilişkileri yeniden inşa etme ve onlara destek verme çabalarını sürdürecek" dedi. (DIŞ HABERLER)