ABD: Biden ve Netanyahu Gazze'ye yardımların sürekli olacağını teyit etti

Biden-Netanyahu görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki liderin abluka altındaki Gazze'ye insani yardımların geçişinin sürekli olması konusunda hemfikir olduğu ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu arasında 22 Ekim Pazar günü yapılan telefon görüşmesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Mısır'daki Refah Sınır Kapısı üzerinden abluka altındaki Gazze'ye 21 Ekim'de başlayan insani yardım sevkiyatına da değinildi.

Beyaz Saray'ın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Biden ve Netanyahu'nun 'Gazze ve çevresinde yaşanan gelişmeleri ele aldığı' bildirildi. Biden'ın Gazze'ye insani yardım taşıyan ilk iki konvoyun bölgeye geçmesinden memnuniyet duyduğu belirtilen açıklamada, "Liderler, Gazze'ye kritik yardım akışının artık sürekli olacağını teyit etti" denildi.

'İKİ LİDER, YAKIN İLETİŞİM İÇİNDE OLMA KONUSUNDA HEMFİKİR KALDI'

Biden'ın Hamas'ın rehin aldığı iki ABD'li rehinenin serbest bırakılması konusunda Netanyahu'nun yardımlarını takdirle karşıladığı ifade edilen açıklamada, "Liderler, ABD vatandaşları dahil olmak üzere Hamas tarafından rehin alınan geriye kalan herkesin serbest bırakılması ve ayrılmak isteyen tüm ABD vatandaşları ile Gazze'deki diğer sivillere güvenli bir geçiş sağlanmasına yönelik devam eden çabaları ele aldı" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, iki liderin 'yakın iletişimde kalma' konusunda hemfikir kaldığı da aktarıldı. (DIŞ HABERLER)