Gazze'ye yardım uçağı Mısır'a ulaştı

Ankara'dan hareket eden, ilaç ve tıbbi malzeme ile 20 uzman hekimi taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı Kahire'ye indi. Hekimler Mısırlı yetkililerle Gazze'ye yönelik sağlık yardımlarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail saldırıları altındaki Gazze'ye gönderilen sağlık ekibi ve tıbbi malzeme taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı Mısır'da.

Kahire'ye iniş yapan uçağın taşıdığı T.C. Sağlık Bakanlığı yöneticileri de dahil olmak üzere 20 uzman hekim, Mısır Sağlık Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı ve diğer yetkililerle bir araya gelerek Gazze'ye yönelik sağlık yardımlarını değerlendirdi.

Uzman ekip, Mısırlı yetkililerle koordineli şekilde Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak.

Ekip ayrıca, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı'nda ve Refah Sınır Kapısı'nda kurulması planlanan sahra hastanelerinin fizibilite çalışmalarını da yapacak. Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların Türkiye'ye ait 3 kargo uçağıyla, El-Ariş Havalimanı'na gönderilmesi planlanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada, "Dünyanın tüm duyarlı insanlarının yüreğine su serpecek bir çabamız var: Yardımların Refah kapısından içeri geçmesine önayak olabilmek" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)