ABD Başkonsolosluğu’nun LGBTIQ+ bayrağı AK Parti'li Çamlı’yı kızdırdı

ABD Başkonsolosluğu'na LGBTIQ+ bayrağı asılmasına tepki gösteren AK Parti'li Ahmet Hamdi Çamlı, “Bir devlet sapkınlığın, fuhşiyatın, fahişeliğin bayrağını temsilcilik binasına nasıl asar!?” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD İstanbul Başkonsololuğu’nun Sarıyer'de bulunan binasına LGBTIQ+ bayrağı asıldı. Konsolosluğun Instagram sayfasından yapılan paylaşımda "Haziran, Onur Ayı, Onurla yaşamak bir cesaret ve dayanıklılık eylemidir. Herkesin güvenlik ve kapsayıcılık içinde dilerse açık kimlikli olarak yaşayabileceği bir dünya için çalışıyoruz. LGBTIQ+ bireyler onlara oldukları gibi destek ve değer veren bir dünyada yaşamayı hak ediyorlar" ifadelerine yer verildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Twitter hesabından tepki göstererek, "İstanbul ABD konsolosluğundaki bu resim foto montaj mı? Yoksa inanılır gibi değil. Bir devlet sapkınlığın, fuhşiyatın, fahişeliğin bayrağını temsilcilik binasına nasıl asar!? "Tanrıyı kıyamete zorlamak"gibi bir misyonu bir devletin üstlenmesi gibi bir şey! Acayip!" dedi.

Çamlı gelen tepkiler üzerine, “Memlekette az da Amerikan ba(e)silisi ehli fahşa yokmuş hani, sürüler şeklünde seyrüsefer idiyorlar... Allah islah etsin, eder mi, eder... Ümitsizlik bize yakışmaz... Ol dedi mi oldurur... Oldur Ya Rabbi... Amin...” sözleriyle yeni bir paylaşım yaptı. (HABER MERKEZİ)