ABD Başkanı Joe Biden, 78 kişiye özel af çıkardı

ABD Başkanı Biden, uyuşturucu suçundan mahkum olan 78 kişi için af çıkardı. Söz konusu kişilerin şiddet suçu işlemediğini belirten Biden, ABD'yi “hukuk ve ikinci bir şans ülkesi” olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, uyuşturucuyla ilgili suçlar nedeniyle hüküm giyen ve şiddet olaylarına karışmayan 78 mahkuma yönelik özel af çıkardı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, yazılı açıklama yapan Joe Biden, ABD'nin “hukuk ve ikinci bir şans ülkesi” olduğunu belirterek “İkinci Şans Ayı” kapsamında 78 kişiye özel af çıkardığını duyurdu.

Affedilen kişilerin uyuşturucuyla ilgili suçlardan hüküm giydiğini ve şiddet olaylarına karışmadığını aktaran Biden, bu kapsamda rehabilitasyon sürecini tamamlayan ve toplum hizmetinde çalışan 3 mahkumu affettiğini belirtti.

Biden, şu anda hapiste olan 75 kişinin de cezalarını iptal ettiğini, hükümlülerin hapis sürelerini tamamladıktan sonra topluma kazandırılması için ABD Adalet Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı arasında yeni bir iş birliği kurulacağını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Joe Biden ABD