ABD Başkanı 18 günlük karantinadan çıktı

30 Temmuz'da ikinci defa pozitif çıkan Covid-19 testi negatife dönen ABD Başkanı Biden, toplam 18 günü bulan karantinadan çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden’ın, bu sabah yapılan Covid-19 testinin negatif çıkması sonrası karantinanın bittiğini duyuruldu.

Doktoru Kevin O’Connor'un yaptığı açıklamada, dünkü negatif test sonucundan sonra bu sabah yapılan Covid-19 testinin de negatif çıktığı kaydedilerek, Biden'ın güvenle halkla temaslarına ve başkanlık seyahatlerine geri döneceği belirtildi.

AA'nın haberine göre doktorunun açıklamasından sonra Delaware’deki yazlığına hareket etmek için Beyaz Saray'dan ayrılan Biden, gazetecilere kendini iyi hissettiğini belirtti: “18 gün aradan sonra temizim.”

Covid-19 testi ilk olarak 22 Temmuz'da pozitif çıkan Biden, 5 günlük Paxlovid ilacı ile yapılan tedavinin ardından testlerin negatif çıkması üzerine 27 Temmuz’da işinin başına dönmüştü.

Doktor O'Connor, Kovid-19 tedavisinde "Paxlovid" isimli ilacı kullanan hastaların küçük bir kısmında testlerin tekrar pozitife dönme durumu olduğuna işaret ederek, ABD Başkanı'na da sık sık test yaptıklarını aktarmıştı.

30 Temmuz’da yapılan test sonucunun yine pozitif çıkması üzerine Biden tekrar karantinaya girmişti. (HABER MERKEZİ)