ABD basınından 'Erdoğan' yorumu: İktidardaki kontrolü sınanacak

CNN International'da yer alan haberde, "Değişim isteyen yeni bir seçmen neslinin gelmesiyle beraber 2023, potansiyel olarak Erdoğan’ın iktidardaki kontrolünün azalacağı bir yıl olabilir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli CNN International, "2023’te Orta Doğu’da takip edilmesi gereken 4 şey" başlıklı haberinde Türkiye'de önümüzdeki aylarda düzenlenmesi beklenen seçimlere işaret etti. "Türkiye, 2023'te cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlarken, Erdoğan kendisini koltuğuna sahip çıkmaya odaklanırken bulabilir" denilen haberde, “Yıllardır yönetimdeki yorgunluk ve değişim isteyen yeni bir seçmen neslinin gelmesiyle beraber 2023, potansiyel olarak Erdoğan’ın iktidardaki kontrolünün azalacağı bir yıl olabilir” ifadelerine yer verildi.

'TÜRKİYE'DE HAYAT PAHALILIĞI HIZLA ARTIYOR'

Haberde, şöyle devam edildi: "Türk lirası dört yıldır değer kaybediyor ve Erdoğan'ın enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını yükseltmekten kaçınan, alışılmışın dışında ve geniş çapta eleştirilen para politikaları sonucunda hayat pahalılığı hızla artıyor."

'MUHALEFET, YILLAR SONRA BİRLEŞTİ'

'Yıllar sonra ilk kez muhalefetin, Erdoğan'ı koltuğundan indirmek için birleştiğini' belirten CNN, geçtiğimiz yıl yapılan anketlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destek oranının azaldığına işaret ettiğini aktardı. 50+1 sistemine ilişkin ise, "Erdoğan’ın kurguladığı başkanlık sisteminde zafer kazanılması için yüzde 50+1 oy alınması gerekiyor. Ekonomi yavaşlamışken bu zor bir plan” ifadeleri kullanıldı.

“Uluslararası cephede kilit NATO müttefiki, ABD ve Avrupa ile olan huzursuz ittifakıyla mücadele etmeye devam ediyor" denilen haberde, şöyle devam edildi: "ABD'nin, Suriye'de Türkiye'nin ulusal bir tehdit olarak gördüğü silahlı bir Kürt grubuna verdiği destek ve Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki soğuk kişisel ilişki, gerilimin altını çiziyor."

'UKRAYNA YANLISI TARAFSIZLIK POLİTİKASI DEĞİŞMEYECEK'

Atina-Ankara ilişkilerine değinen CNN, gerginliğin Ankara-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerini de etkilediğini belirtti. Haberde, şu ifadeler kullanıldı: "Avrupa ile ilişkilerin, göçmenleri ve mültecileri Türkiye'ye hapsetmek üzerinden iş birliğinin ötesine geçip geçemeyeceği, ortak bir paydada buluşulmasına bağlı olacak."

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşındaki tutumunun 'Ukrayna yanlısı tarafsızlık' olarak tanımlandığı haberde, seçim sonuçları ne olursa olsun Ankara'nın bu politikasının değişmeyeceği vurgulandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD CNN Türkiye Erdoğan