ABD askerleri 1945'te pastasını çaldıkları kadının 90'ıncı yaşını kutladı

İtalya'da 1945 yılında savaşan Amerikalı askerler, bir köyde doğum günü pastasını çaldığı Meri Mion'un bugün 90'ıncı yaşını katladı. ABD ordusundan yetkililer Mion'a pastayı törenle takdim etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İkinci Dünya Savaşı'nda İtalya'da savaşan Amerikalı askerler, 1945 yılında Vicenza kenti yakınlarında bir köyde 13 yaşındaki çocuğun doğum günü pastasını çalıp yedikten 77 yıl sonra Meri Mion'un 90'ıncı yaşını kutladı. 

ABD ordusu, pastanın bugün 90'ıncı yaşına giren sahibinin doğum gününü kutladı. 77 yıl önce İtalya'nın Vicenza kenti yakınlarında bir köyde yaşayan ve 13 yaşına giren Meri Mion'a annesinin hazırladığı doğum günü pastasının soğuması için pencere kenarına bırakıldığı, yoldan geçen Amerikalı askerlerin ise pastayı görünce yediği belirtildi. 

Doğum günü pastasını özel bir törenle Amerikalı askerlerin elinden alan Meri Mion, kendisine hiç unutmayacağı bir gün yaşattıklarını söyledi. Vicenza'da düzenlenen törende pastayı teslim eden Çavuş Peter Wallis, "yapılan haksızlığın nihayet düzeltilmesinin kendisini çok iyi hissettirdiğini" ifade etti.

Meri Mion'un 1945 baharında doğum gününden önceki geceyi, çevreden silah sesleri yükselirken, yaşadıkları çiftlik evinin kilerinde saklanarak geçirdiği ve sabah olunca annesinin doğum günü sürprizi olarak kendisine bir pasta yaptığı belirtildi. (BBC Türkçe)