AB Konseyi Başkanı Michel, Aliyev ve Paşinyan ile görüştü

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda bölgedeki gelişmeler üzerine görüştü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüştü.

AA'nın haberine göre, Michel, sosyal medyadaki açıklamasında, Aliyev ve Paşinyan ile bölgedeki gelişmeler hakkında ayrı ayrı görüşmeler yaptığını bildirdi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerginliğin düşürülmesi ve bağlantıları açmak için birlikte çalıştıklarını belirten Michel, "Brüksel'deki gelecek liderler toplantısı öncesinde diyaloğu sürdürmek ve gündemdeki tüm maddeler üzerinde somut ilerleme sağlamak önem taşıyor" ifadesini kullandı.

Aliyev ile Paşinyan, son olarak 22 Mayıs'ta Brüksel'de üçlü toplantıda bir araya gelmişti. Michel, Brüksel'deki gelecek toplantının tarihi hakkında bilgi vermedi.

Azerbaycan ve Ermenistan, karşılıklı olarak Dağlık Karabağ'da imzalanan anlaşmanın ihlal edildiğini duyurmuş, iki taraf da birbirini suçlamıştı (DIŞ HABERLER)