AA: ABD, Suriye'deki roketli saldırıya misilleme olarak hava saldırısı düzenledi

AA, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde ABD'nin Deyrizor'daki saldırıya karşılık olarak İran destekli gruplara hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD savaş uçakları, Suriye'nin doğusunda Deyrizor ili ve ona bağlı Elbukemal ve Meyadin ilçesinde, "İran destekli gruplar"a ait olduğu iddia edilen askeri noktalara hava saldırısı düzenledi.

Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, Deyrizor'da İran destekli grupların varlık gösterdiği bölgelerden ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol ve Kuniko gaz sahalarına akşam saatlerinden itibaren 20 civarında roket saldırısı yapıldı.

Muhaliflere ait uçak gözlem evi, "Söz konusu saldırıların ardından ABD’ye ait savaş uçakları, Deyrizor ve doğusundaki Elbukemal ve Meyadin ilçesinde İran destekli yabancı terörist gruplara ait askeri noktalara hava saldırısı gerçekleştirdi" açıklamasında bulundu.

Ömer petrol ve Kuniko gaz sahalarında konuşlu ABD güçleri de İran destekli grupların bulunduğu askeri noktalara karadan karaya atış yapılan silahlarla karşılık veriyor.

Pentagon Sözcüsü Ryder, günlük basın toplantısında, cuma günü yerel saatle 08.05 sıralarında Deyrizor’da ABD tarafından "Yeşil Köy" olarak adlandırılan üsse 10 roket saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.

23 Mart Perşembe günü ise Haseke'de IŞİD karşıtı koalisyona üsse düzenlenen saldırıda 1 sözleşmeli personelin ölmüş, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ABD Suriye Deyrizor