94. Oscar Ödülleri'nde 8 ödül önceden verilecek

94. Oscar Ödülleri töreninde 8 kategorideki ödüller, daha önceden sahiplerine verilecek ve bant kaydı, canlı yayın aralarına eklenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 94’üncüsü düzenlenecek Oscar Ödül Töreni, her geçen yıl azalan reytingleri yeniden ayağa kaldırmak, seyircinin ilgisini çekmek için yeni bir düzenleme yapacak. Yeni düzenlemeye göre 27 Mart’ta ödüller açıklanırken 23 kategorinin hepsi canlı yayında sahiplerine verilmeyecek.

Ranini Tv'nin Variety'den aktardığına göre, Oscar Ödülleri töreni, çok uzun sürmesi nedeniyle eleştiriliyor ve reytingleri de gitgide düşüyor. Bu nedenle yapılacak yeni düzenlemeye göre kısa belgesel, kurgu, makyaj-saç, orijinal şarkı, prodüksiyon tasarımı, kısa animasyon, kısa canlı aksiyon ve ses ödülleri canlı yayından önce verilecek. 23 kategorinin 8'inde kazananların ödül konuşmalarının bant kaydı canlı yayın aralarına eklenecek.

Kaynakların aktardığına göre alınan karar Salı günü adaylara Zoom görüşmesi üzerinden bildirildi.

YENİ DÜZENLEME, OSCAR'IN REYTİNGLERİNİ ARTIRMAK İÇİN UYGULANACAK

Benzer yöntem, son yıllarda tiyatronun Oscar’ı olarak nitelendirilen Tony Ödülleri’nde uygulandı. Bu yöntemin Oscar'ın reytinglerini artırmak ve süreyi daha efektif kullanmak adına alındığı düşünülüyor. 2021 yılındaki Oscar Ödül Töreni yüzde 51 düşüşle 9.23 milyon izleyiciye gerilemiş ve Oscar tarihinin en az izlenen töreni olmuştu.