90 eski siyasetçiden İmamoğlu'na destek ziyareti

Aralarında Altan Öymen, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Hüsamettin Cindoruk, Seyfi Oktay ve Saadettin Tantan gibi isimlerin olduğu 90 eski siyasetçi, İmamoğlu'nu ziyaret edip destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - Türkiye siyasetinin farklı yelpazelerinde yer almış, ülke politikasına yön vermiş eski siyasetçiler, hakkında hapis ve siyasi yasak kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek vermek için Saraçhane’de buluştu.

İmamoğlu, aralarında Altan Öymen, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Hüsamettin Cindoruk, Seyfi Oktay, Saadettin Tantan, Algan Hacaloğlu, Nesrin Nas, Hikmet Sami Türk, Bahattin Yücel, Mukadder Başeğmez, Celal Doğan, Nurettin Sözen, Ali Müfit Gürtuna, Yaşar Okuyan, Ercan Karakaş, Yüksel Yalova, Ahat Andican, Süleyman Çelebi ve Süheyl Batum gibi isimlerin bulunduğu yaklaşık 90 kişiyi, İBB Meclis Salonu’nda ağırladı.

CİNDORUK: EKREM BAŞKAN HALKIN KORUMAYA ALDIĞI SİYASETÇİLERDEN

ANKA'nın aktardığına göre eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk ziyarette şunları söyledi: "70 yıllık siyasi hayatımda bir şey görmüşümdür. Halk, bazı siyasetçileri kucağına alır, benimser, onları koruması altında tutar. Menderes öyle biridir, Ecevit öyle biridir. Şimdi bugün de Ekrem Başkan öyle biridir. Halkın tamamen himayesi altına, koruması altına aldığı, kucakladığı bir siyasetçidir. O siyasetçimizin siyaseten üstüne gitmek isteyen eblehler var. O eblehlere bakmayınız. Siyasi hayatımızın zenginliği içinde Ekrem Başkan siyasetini sürdürecektir. Biz buraya, sadece Ekrem Başkan’ın yanında olduğumuzu göstermek için gelmedik, aynı zamanda Cumhuriyetin yanında olmak için geldik. Biz Cumhuriyetçiler, ölmeyiz, bitmeyiz; varız, var olmaya devam edeceğiz. Bugün ben, 90 yaşını aşmış olmama rağmen, hala bu siyaset içerisinde bir söz söyleme imkanını buluyorsam, bu Cumhuriyet’imizin ve demokrasinin sayesindedir. Ekrem Başkanımıza diyorum ki; korkma kardeşim. İstiklal Marşı’mız gibi: Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak.”

ÇETİN: SADECE SARAÇHANE'DE İKİ MİTİNG YAPMAKLA BU İŞ OLMAZ

Eski TBMM Başkanı ve CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ise "Konu sadece İmamoğlu meselesi değil, Türkiye meselesi. Bunu böyle düşünmediğimiz sürece, birçok haksızlıkları önleyemeyiz" dedi. İktidarın karşısına çıkabilecek insanları yok etmeye çalışarak, alanı temizlediğini ifade eden Çetin "Ekrem Bey’den başladı, yakında HDP'yi de kapatacaklar ve böylece alanın temizlemeye doğru gidiyorlar. Bunun karşısında dimdik durmak zorundayız. Sadece Saraçhane'de iki miting yapmakla bu iş olmaz. Muhalefet olarak, ‘Nasıl olsa bir şey olmaz’ dersek yanlış yaparız” diye konuştu.

İMAMOĞLU: GÜCÜME GÜÇ KATTINIZ

İBB Başkanı İmamoğlu ise ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve şöyle konuştu: "Evet benim için en zor kısmı bu olsa gerek. Çok onurlandım, çok gururlandım. Muhteşem bir an benim için. Bazen her şerde bir hayır vardır misali. Böyle bir şer hiçbir zaman istenmez ama bazen de eğer insanın güç aldığı merkez sağlıklı ise sağlamsa o zaman böyle anlar sizi daha da kuvvetli hale getiriyor, daha dayanıklı hale getiriyor. Bu bakımdan bütün konuşmacıların ki burada söz almayan kıymetli büyüklerimizin de aynı duyguları alkışlarıyla ve ifadeleriyle belirginleştiği için söyleyebilirim ki herkesin bana ilettiği bu özel duygular, özel tarifler, özel tanımlar hayatım boyunca unutmayacağım bir anı bana yaşattı. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Gerçekten bahtiyar oldum, mutlu oldum. Ama daha da önemlisi gücüme güç kattınız."

İmamoğlu ve konukları, konuşmaların ardından, Saraçhane’deki İBB ana yerleşkesi önüne CHP İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından yerleştirilen “Haysiyet Duvarı”nı ziyaret etti. İmamoğlu, “Haysiyet Duvarı”nı imzalayan eski siyasetçilerle anı fotoğrafı çektirdi. (HABER MERKEZİ)