9 saat, 30 dakika, 1 saniye ile dünya plank rekoru kırıldı

28 yaşındaki Daniel Scali, dünya plank rekorunu kırdı. 34 bin 201 saniye boyunca plank pozisyonunda duran Avustralyalı adam, ilk plank denemesini Kasım 2020'de yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da bir adam, 9 saat, 30 dakika ve 1 saniye boyunca plank yaparak dünya rekoru kırdı. 28 yaşındaki Daniel Scali, sol kolunda 12 yaşından beri kompleks bölgesel ağrı sendromu bulunduğunu ve buna rağmen rekor kırmasının kendisini de şaşırttığını söyledi.

CNN'e konuşan Scali, "Eğer beş sene önce bana plank yapmayı deneyeceğimi söyleseydiniz buna hayatta inanmazdım" dedi. Scali, 12 yaşında trambolinden düşerek kolunu kırdığından beri ağrı çektiğini belirtirken, "İlk plank denememi Kasım 2020'de yaptım. Yaklaşık iki dakika sürdü. Ve o iki dakika bir ömür gibiydi" diye konuştu.

Scali, rekor denemesi yapmaya ise Ocak 2021'de karar vermiş. Bir koçtan da yardım alarak çalışmaya başlamış, Guinness Dünya Rekorları için başvuruda bulunmuş. Ancak 6 Ağustos'taki denemesinde de 9 saat 9 dakika ile rekor kırmasına rağmen, plank sırasında kalçalarının duruşu hatalı bulunduğu için bu denemesi geçersiz sayılmış. 

Scali şimdi, kendisi gibi kompleks bölgesel ağrı sendromundan mustarip kişiler için farkındalık yaratmak istediğini söylüyor. Bu hastalığa sahip kişiler için bağış toplama kampanyalarında uzun süreler boyunca plank yaparak dikkat çekmeye çalışıyor.

CNN'in haberine göre, bir önceki plank rekoru, 8 saat, 15 dakika, 15 saniye ile eski bir ABD'li askere aitti. (DIŞ HABERLER)