88 kişi hayatını kaybetmişti: İlaç satıcısının rolü araştırılacak

Kanada'da mayıs ayından bu yana tutuklu bulunan Kenneth Law'un İngiltere'de ilaç sattığı belirlenen 232 kişiden 88'inin öldüğü, Law'un bu ölümlerle bağlantısının araştırılacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada'da intihar etmek isteyenlere kimyasal içerikli ilaçlar sağladığı iddia edilen ve mayıs ayında tutuklanan Kanadalı şef Kenneth Law'un İngiltere'de 232 kişiye ilaç sattığı, bunlardan 88'inin öldüğü bildirildi. İlacın ölümlerdeki etkisinin araştırılacağı açıklandı.

İNTERNET ÜZERİNDEN 40 ÜLKEYE İLAÇ SATTI

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, İngiltere Ulusal Suç Teşkilatı'ndan (NCA) yapılan açıklamada, Law'un internet üzerinden 40 ülkeye ölümle sonuçlanabilecek bin 200 paket ilaç sattığı, bu ilaçları 2021-2023 yıllarında İngiltere'den 232 kişinin satın aldığı ve ilaç aldıktan sonra 88'inin öldüğü bildirildi. Ölümlerin Law'un ilaçlarından kaynaklanıp kaynaklanmadığının henüz netleşmediğini açıklayan NCA, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve ilacın ölümlerdeki etkisinin araştırılacağını duyurdu.

KANADA'DA SUÇLU BULUNURSA 14 YIL HAPİZ CEZASI ALABİLİR

Kenneth Law, Kanada'da görülen davada iki kişiye intihar etmelerinde yardımcı olmak ve danışmanlık yapmak suçlamasıyla yargılanıyor. Kanada yasalarına göre Law, suçlu bulunursa 14 yıl hapis cezasına çarptırılabilir. (DIŞ HABERLER)