'8×8’ Ankara Film Festivali'nden çekildi

Kıvanç Sezer'in üçüncü uzun metrajı '8×8' Türkiye prömiyerini yapacağı Ankara Film Festivali'nden çekildi. Sezer, "Festival stratejisinde değişikliğe gittiğimiz için filmi çekme kararı aldık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prömiyerini 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapması beklenen ancak festivalin iptal edilmesinin ardından ilk gösterimini Ankara Film Festivali’nde yapacağı açıklanan Kıvanç Sezer’in ‘8×8’ adlı filmi festivalden çekilme kararı aldı.

Sezer, filmin festival stratejisinde değişikliğe gittiğini duyurarak ‘8×8′in festivalden çekildiğini açıkladı.

Sosyal medyadan yapılan açıklama şöyle:

“Yaşanan son süreçten sonra 8×8 ekibi olarak filmimizin festival stratejisinde bir değişikliğe gittiğimiz için üzülerek de olsa filmimizi 34’üncü Ankara Film Festivali’nden çekme kararı aldık. İrfan Demirkol ve festival yönetimine anlayışları için teşekkür ede ve Ankara seyircisinden özür dileriz.”

'Kanun Hükmü' belgeselinin seçkiden çıkartılmasıyla başlayan sürecin 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptaline kadar gitmesiyle ulusal uzun metraj film yarışmasında yer alan filmlerin nerelerde gösterileceği merak ediliyordu.

Zeki Demirkubuz’un 'Hayat' filmi İstanbul’da Filmekimi’nde, Cemil Ağacıkoğlu’nun yönetmenliğindeki ‘Son Hasat’, Melisa Önel’in yönettiği ‘Aniden’ ve Kıvanç Sezer’in ‘8×8’ adlı filmlerinin Ankara Film Festivali’nde ilk gösterimlerini yapacakları açıklanmıştı.