82 yıl sonra üniversiteye döndü, torunuyla mezun olacak

Hamile kaldıktan sonra okulu bırakan 101 yaşındaki Simpkins, torunuyla aynı üniversitede okuyor. Simpkins, gelecek sene, 102 yaşında torunuyla birlikte mezun olmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üniversite eğitimini bıraktıktan 82 yıl sonra okula geri dönen 101 yaşındaki ABD'li Sarah Simpkins, torunuyla birlikte üniversiteden mezun olmaya hazırlanıyor.

Daily Mail'in aktardığına göre, Simpkins, 12 çocuğundan ilkine hamile kaldığında 20 yaşındaydı ve Güney Carolina'daki Allen Üniversitesi'nde okuyordu. Hamile kaldıktan sonra okulu bırakan Simpkins, bundan 82 yıl sonra Brightpoint Community College'daki Erken Çocukluk Eğitimi programında ders görmeye başladı. 101 yaşındaki kadın, programdaki ilk dönemini 4 üzerinden 3,5'lik notla tamamladı. Simpkins, başkalarına da ilham vermek istediğini söyleyerek, "Okula döndüm; aklımdan hiç çıkmamıştı" dedi. 

'42 YAŞINDA GİBİ HİSSEDİYORUM'

Evlendiğini ve hayatının büyük bir kısmını ailesini büyütmek ve çocuk yetiştirmekle geçirdiğini anlatan Simpkins, her zaman üniversite eğitimini tamamlamak istediğini söyledi. 96 yaşında Brooklyn, New York'tan torunu Halimah Shepherd-Crawford ile yaşamak için Virginia'ya taşınan kadın, şimdi onunla Chester'daki aynı üniversitede okuyor. 

Shepherd-Crawford da "Ödevlerine bakıyorum, ona açıklıyorum o da bana yanıtları veriyor. Ben onun elleri ve gözleriyim. Ama bu, onun beyni. (Zihni) hâlâ çok keskin" dedi.

Her şey planlandığı gibi giderse büyükanne-torun, Mayıs 2024'te birlikte diploma alacak. Diploma aldığında Simpkins 102 yaşında olacak. Öte yandan, Simpkins, kaç yaşında olduğu sorulduğunda, "42 gibi hissediyorum" dedi. Okula dönüşüyle ilgili olarak ise Simpkins, "Bu yapmam gereken bir şeydi. Bunu yapmamı sağladığı için tanrıya çok minnettarım" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)