8 Fransız şefin imza yemekleri grafik romanda buluştu

Fransa’nın 5 bölgesinden 8 şefin imza yemekleri Desen Yayınları’nın 'Büyük Şefler' kitabında...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Desen Yayınları’nın raflarda yerini alan yeni grafik romanı 'Büyük Şefler', Fransa’nın 5 bölgesinden 8 şefin imza yemeklerini okuyucularla buluşturuyor. Grafik roman sofra ve yemek kültürüne farklı bir bakış açısı kazandırıyor.

Fanny Briant, Emmanuelle Delacomptée ve Christian Regouby’nin ortak imzasını taşıyan grafik roman Fransızca aslından Türkçeye Damla Kellecioğlu tarafından çevrildi.

Büyük Şefler, Fanny Briant, Emmanuelle Delacomptée, Christian Regouby, Çevirmen: Damla Kellecioğlu, 224 sf., Desen Yayıncılık, 2023

Kitabın başkahramanı Guillaume, savaş muhabiri olmayı hayal eden bir genç. Bir gün, yemek eleştirmeni büyükbabasının mesleğini küçümseyerek mutfak ve yemeğin onun için gerçek bir iş değil, sadece bir eğlenceden ibaret olduğunu savunuyor. Çoğu bitki ve sebze arasındaki farkı bile bilmeyen Guillaume, mutfak ve gastronomi konularında gözlem yapıp yeni bakış açıları kazanabilmesi için büyükbabası tarafından stajyer sıfatıyla dünyaca ünlü 8 şefin yanına gönderiliyor. Guillaume, bu yolculukta her şefin kendine özgü bir mutfak anlayışı bulunduğunu, yemek yapmanın bir sanat olduğunu, bilinçli yemek yemenin önemini ve keyifle nasıl buluşabileceğini keşfediyor. Şeflerden hayat dersleri de alan Guillaume, çevre ve savurganlık gibi konulara karşı da farkındalık kazanıyor.

Etiketler yemek kitap