8 cinayetten yargılanan Çayıroğlu'na 5 kez ağırlaştırılmış müebbet

Ordu'da 8 kişinin ölümünde sorumlu tutulan Mehmet Ali Çayıroğlu, 5 cinayette fail olduğuna hükmedilerek 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Çayıroğlu bir cinayetten beraat ederken, bir cinayetin davası ise ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'da 8 cinayetten ve gasp suçundan yargılanan Mehmet Ali Çayıroğlu, 5 kişiyi öldürmekten 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Çayıroğlu, Ünye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

3 CİNAYET 3 MÜEBBET

Çayıroğlu'nun Ordu Akkuş'taki Ortabölme Mahallesi'nde Hasan, Sabri ve Zahide Güneş'in öldürülmesine ilişkin yargılandığı davanın duruşması görüldü. Sanık sözkonusu eylemleri gerçekleştirmediğini iddia etti ve "Tüm bildiklerimi samimi olarak bildirdim. Kesinlikle maktullere yönelik bu suçu işlemedim. Bana suçlama atanları Allah'a havale ediyorum. Beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, Çayıroğlu'na "nitelikli kasten öldürme" suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığa ayrıca "nitelikli yağma suçu"ndan da 12 yıl hapis cezası verildi.

2 CİNAYET 2 MÜEBBET

Çayıroğlu daha sonra Karaçal Mahallesi'nde Senayi ve Ümit Türedi çiftinin de öldürülmesi davasında da yargılandı ve "Benim adam öldürdüğüm yok. Şaşırdım, ne yapacağımı bilmiyorum" dedi. Sanığa "nitelikli kasten öldürme suçu"ndan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, "nitelikli yağma suçu"ndan ise 12 yıl hapis cezası verildi.

BİR CİNAYETTEN BERAAT, DİĞERİNE ERTELEME

Çayıroğlu, Akkuş'taki Ormancık Mahallesi'nde Dursun Kurt'un öldürülmesine ilişkin yargılandığı davada ise "Borcum yok, alacağım yok. Bu adamı niye öldüreyim? Nasıl şüphe var?" diyerek savunma yaptı. Mahkeme heyeti, "suça yönelik yeterli delil bulunmaması" nedeniyle sanığın bu dosyadan beraatine karar verdi.

Yine Akkuş'taki Çamlıca Mahallesi'nde Hasan Bayram'ın öldürülmesine ilişkin yargılandığı davada ise öneki savunmalarını tekrarlayan Çayıroğlu'nun duruşması "eksik hususların giderilmesi amacıyla" ileri bir tarihe ertelendi.

 

Ne olmuştu?

Ordu'nun Akkuş ilçesindeki Çamalan Mahallesi'nde 9 Ağustos 2018'de bir evde gasp yapıldığı ihbarı edildi. Araştırma sonrasında Mehmet Ali Çayıroğlu gözaltına alındı ve "yağma, hırsızlık ve kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Olayla bağlantılı oldukları iddia edilen ve Çayıroğlu'nun evinde yakalanan Y.F.G. ve F.A. ise serbest bırakıldı. Samsun'da şarküteri işleten ortağı M.T. ise tutuklanmıştı. Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Ali Çayıroğlu hakkında 8 kişiyi farklı tarihlerde öldürdüğü iddiasıyla 5, gasp olaylarıyla ilgili de bir olmak üzere 6 dosya hazırlamıştı. (AA)