77 kişiyi öldürmüştü: Neo-faşist Breivik'in manifestosu satışa sunuldu

Norveç'te 77 kişiyi öldüren ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Anders Behring Breivik'in saldırılardan önce yayınladığı manifestonun internette satışa sunulduğu tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Norveç'te 2011 yılında 77 kişiyi öldüren neo-faşist Anders Behring Breivik'in manifestosu, İngiltere'nin en büyük kitap zinciri Waterstones tarafından satışa sunuldu. Waterstones'un internet sitesinde satışa çıkarıldığı tespit edilen Breivik'in manifestosu, kısa süre sonra satıştan kaldırıldı.

Manifestonun satışa sunulduğu, Birleşmiş Milletler'in (BM) Terörle Mücadele Birimi Direktörlüğü çatısı altında çalışan Tech Against Terrorism isimli kuruluşun üyeleri tarafından fark edildi. Uluslararası Standart Kitap Numarası'na (ISBN) sahip olduğu ve Eylül 2019'da Estonya'da kayıtlı özel bir şirket tarafından yayınlandığı belirlendi.

21 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Oslo'da 2011 yılında düzenlediği bombalı saldırıda sekiz kişiyi, daha sonra da 'göçmen politikalarını beğenmediği' gerekçesiyle İşçi Partisi'nin bir adadaki gençlik kampında 69 kişiyi öldüren Breivik'e, Norveç ülke yasalarındaki en üst ceza olarak 21 yıl hapis cezası verilmişti.

SİLAHLARI NASIL ELDE ETTİĞİNİ YAZDI

Breivik, saldırıdan saatler önce yayınladığı Müslüman karşıtı 1500 sayfalık manifestosunda, saldırılar için gerekli olan silahları ve patlayıcıları nasıl elde ettiğini yazdı. Manifesto'da ayrıca, 'Unabomber' olarak bilinen Theodore Kaczynski'nin yazılarından 'çalınmış' kısımlar da yer alıyordu. (DIŞ HABERLER)