76'ncı Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı Ruben Östlund oldu

Bu yıl 16-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 76'ncı Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı İsveçli yönetmen Ruben Östlund oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 76'ncı Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını İsveçli yönetmen Ruben Östlund'un üstleneceği açıklandı. Cannes, Bu yıl aynı zamanda Oscar adayı olan son filmi "Hüzün Üçgeni" ve "Kare" filmleriyle Altın Palmiye kazanan Östlund'u jüri başkanı olarak atayarak, "uzlaşmaz ve açık sözlü olan ve sürekli olarak izleyicilerin kendilerine meydan okumasını ve sanatın kendini icat etmeye devam etmesini talep eden filmlere" saygı duruşunda bulunduğunu söyledi.

Beyazperde'nin aktardığına göre, Östlund, "Cannes Festivali'nde bu yılki yarışma için jüri başkanı olarak görevlendirildiğim için mutlu ve gururluyum" dedi.

Östlund, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Film dünyasının hiçbir yerinde, festivalde yarışan filmlerin perdesinin açıldığı zamanki kadar güçlü bir beklenti yok. Uzmanlardan oluşan Cannes seyircisiyle birlikte bunun bir parçası olmak bir ayrıcalık. Sinema kültürünün gelmiş geçmiş en önemli döneminde olduğunu söylerken samimiyim. Sinemanın kendine has bir yönü var: Orada birlikte izliyoruz ve deneyimin yoğunluğunu artıyor. Bireysel ekranların önünde yaptığımız dopamin kaydırmadan farklı bir şekilde düşünmemizi sağlıyor."

JÜRİ BAŞKANLIĞI YAPAN İKİ ALTIN PALMİYELİ ÜÇÜNCÜ YÖNETMEN

1973'te Ingrid Bergman'dan sonra Cannes jüri başkanı olan ilk İsveçli isim olan Östlund'un ikinci ve üçüncü uzun metrajlı filmleri "Involuntary" ve "Play" sırasıyla festivalin Belirli Bir Bakış ve Yönetmenlerin On Beş Günü bölümlerinde gösterildi. Östlund aynı zamanda, Francis Ford Coppola ve Emir Kusturica'nın ardından, jüri başkanlığı yapan iki Altın Palmiyeli üçüncü isim oldu. Östlund'un 2014 tarihli filmi "Force Majeure" de Côte d'Azur'da gösterildi ve Belirli Bir Bakış Jüri Ödülü'nü kazandı.

76'ncı Cannes Film Festivali bu yıl 16-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.