7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin programı belli oldu

7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin programı belli oldu. 27 ülkeden 77 filmin gösterileceği festivalde 31 film dünya prömiyerini, 37 film ise Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadın Yönetmenler Derneği tarafından 26 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek olan 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin programı belli oldu.

Festivalde gösterimlerin yanında atölyeler ve Alman yönetmen "Sabine Steyer-Violet’nin Ustalık Sınıfı Masterclass’ı yer alıyor. Masterclass, 2 Mart’ta Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Aysim Türkmen ile İzmir'den Karakter Yaratmak Atölyesi, Sevinç Baloğlu ile Belgesel Atölyesi, Prof. Berrak Taranç ile Film Müziği Atölyesi, Aysim Türkmen ve Gülengül Altıntaş ile Yönetmenlik Atölyesi, Gülten Taranç ile Alternatif Yapımcılık Atölyesi ve Nurdan Tümbek Tekeoğlu ile Kitlesel Fonlama Atölyesi İzmirli sinemaseverlerle buluşacak atölyeler arasında yer alıyor. 

BİRSEN KAYA ANILACAK

Festivalde ayrıca geçtiğimiz ay yitirdiğimiz yönetmen Birsen Kaya’yı anlatan Sabire Soytok’un yönettiği "Avantürün Kraliçesi Birsen Kaya" belgeseli gösterilecek ve Birsen Kaya düzenlenen bir törenle anılacak.

27 ÜLKEDEN 77 FİLM

27 ülkeden 77 filmin gösterileceği festivalde 31 film dünya prömiyerini, 37 film ise Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, 26 Şubat-2 Mart 2024 tarihlerinde Institut Français İzmir, İstinyePark Teras Renk Sineması ve Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sinemaseverler ile buluşacak.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)