7 orman yandı, Antalya ve Eskişehir saatler sonra kontrol altında

7 ilde orman yangını çıktı. Ankara, Denizli ve Afyon'un ardından Antalya ve Eskişehir'deki yangınlar da kontrol altına alındı. Bolu ve Bingöl'de ise müdahale sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hava sıcaklıklarının tekrar rekor düzeylere yükselmesi orman yangınlarında da artış yaşanmasına neden oldu. 7 ilde yangın çıkarken Ankara, Denizli ve Afyon'daki yangınlar kontrol altına alınabildi. 

Müdahalenin sürdüğü Antalya, ve Eskişehir yangıları da ilerleyen saatlerde kontrol altına alınırken Bolu ve Bingöl'de ise çalışmalar sürüyor.

ANTALYA: GECE BOYU SÜRDÜ

Antalya'nın Akseki ilçesinde Kuyucak Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Yangınına havadan ve karadan müdahale edildi. 

Dumanı görenlerin ihbarıyla bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede yayılan alevlere 6 helikopter, 5 uçak, 25 arazöz ve 8 su tankeriyle müdahale edildi.

Helikopter ve uçaklar havanın kararmasıyla çalışmalara ara verdi. Bu araçların yerine bölgeye gece görüşlü 2 yangın söndürme helikopteri sevk edildi.

ESKİŞEHİR: 18 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Eskişehir'in Alpu ilçesinde dün çıkan orman yangını, ekiplerin 18 saatlik müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangının, ilk belirlemelere göre yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tespit edildi.

Beyazaltın Mahallesi Taştepe mevkisindeki ormanda, dün saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Gözetleme kule görevlisinin yoğun dumanları görüp, haber vermesi ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Söndürme çalışmalarında 14 arazöz, 7 su tankeri, 3 itfaiye, 3 iş makinesi, 5 helikopter, 1 uçak ve 100'ün üzerinde personel görev aldı. Karaçam, ardıç ve bodur ağaçların bulunduğu ormanda, yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı. Söndürme çalışmalarına Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar ve Kütahya'dan gelen arazözler ve belediye itfaiyeleri de destek verdi. Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin'in sevk ve idaresinde yangın 18 saat sonra kontrol altına alındı. 

İlk tespitlere göre yangının yıldırım düşmesi nedeniyle çıktığı belirlendi. Soğutma çalışmalarının sürdüğü ormanda, yangında zarar gören alanların tespiti için ölçüm yapılacağı belirtildi.

BOLU: RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Bolu'nun Göynük ilçesinde Güneyçalıca köyü mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. Yangına, havadan ve karadan müdahale edildi. Valilikten yapılan açıklamada, Bolu Valisi Erkan Kılıç'ın yangın alanında incelemelerde bulunduğu bildirildi.

İlk belirlemelere göre yangının, elektrik hattından kaynaklandığı değerlendirilen nedenle çıktığının kaydedildiği açıklamada, valilik koordinesinde, 2 yangın helikopteri, 1 yangın uçağı, 10 arazöz, 10 su tankeri, 5 İlk müdahale aracı, 2 dozer, 6 hizmet aracı, 4 jandarma personeli, 110 orman personeli, 20 vatandaş ile hem havadan hem de karadan müdahale edildiği belirtildi. 

Yayılımı kısmen engellenen yangında havanın kararması ile helikopter ve uçaklarla yapılan müdahaleye ara verildi, karadan müdahaleye devam ediliyor.

BİNGÖL: ELAZIĞ'DAN DESTEK EKİP GELDİ

Bingöl'ün Genç ilçesinde Servi köyü kırsalındaki ormanlık alanda dün henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği yangına, 2 helikopter, 4 arazöz, 4 ilk müdahale ve 2 itfaiye aracı, 3 iş makinesi ile müdahale ediliyor. (HABER MERKEZİ)