7 bebeği öldürmekten suçlu bulunan hemşireye ömür boyu hapis cezası

İngiltere'de yedi bebeği öldürmekten ve altı bebeği öldürmeye çalışmaktan suçlu bulunan hemşire Letby tahliye yolu kapalı olmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’de bir hastanenin yeni doğan ünitesinde yedi bebeği öldürmekten ve altı bebeği öldürmeye teşebbüs etmekten suçlu bulunan hemşire Lucy Letby'ye verilen ceza bugün açıklandı. Letby, atılı suçlardan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Reuters'ın haberine göre, Letby'e tahliye yolu kapalı olmak üzere ömür boyu hapis cezası veren Hakim James Goss, "Bunlar, en küçük ve en savunmasız çocuklara yönelik acımasız ve hesaplanmış çocuk cinayetleriydi. Eylemlerinizde sadizme varan derecede derin bir kötü niyet vardı... Pişmanlık göstermiyorsunuz. Hafifletici sebepler mevcut değil. Hayatınızın geri kalanın hapishanede geçireceksiniz" ifadelerini kullandı. 

Letby, 18 Ağustos Cuma günü görülen duruşmada suçlu bulunmuş, kendisine verilen cezanın 21 Ağustos Pazartesi günü belli olacağı ve kamuoyuna açıklanacağı bildirilmişti. Letby, cuma günkü duruşmaya katılmadığı gibi bugünkü karar duruşmasına da katılmadı.

Ne olmuştu?

İngiltere’de Lucy Letby isimli bir hemşire, bir hastanenin yeni doğan ünitesinde yedi bebeği öldürmekten suçlu bulundu. Ayrıca altı bebeği de öldürmeye çalışmaktan suçlu bulunan Letby ülkenin modern tarihinde en fazla bebeği öldüren seri çocuk katili oldu.

Hemşirenin öldürdüğü tespit edilen bebekler arasında, ikiz olarak dünyaya gelen erkek kardeşler ve damardan hava verilerek doğumundan 24 saat sonra öldürülen bir bebek de yer alıyor. 10 hafta erken dünyaya gelen bir kız bebeğin ise dördüncü denemede öldürüldüğü tespit edildi. Hemşirenin öldürmeye çalıştığı bebeklerden biri şu anda sekiz yaşında ve beyin felci nedeniyle ağızdan beslenemiyor, 24 saat bakım altında yaşıyor.

Jüri hemşireyi, iki cinayet girişimi ithamından suçsuz buldu. Dört bebeğin ölümü ile ilgili ise karara varamadı. Savcılık, altı cinayet girişimi suçlamasında yeniden yargılama talep edilip edilmeyeceğine karar vermek için mahkemeden 28 gün süre talep etti. (DIŞ HABERLER)