50 kişinin öldüğü binanın kolonları spor salonu için kesilmiş

Nurdağı Yavuz Selim Mahallesi’nde 50 kişinin yaşamını yitirmesine neden 7 katlı 4 bloklu yapının kolonlarının, bir yıl önce spor salonu için kesildiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'ta meydana gelen depremlerin 9’uncu gününde, enkaz bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Birçok noktada çalışmalar durdurularak, enkaz kaldırma çalışmaları da başlatıldı. Depremden en çok etkilenen bölgelerden olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde ise binlerce kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. Ancak ilçede Aslanlı Mahallesi’nin 3 noktası dışında arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. 

ENKAZ ALTINDA BİR KİŞİ VAR

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Sinop’tan gelen özel firma çalışanı bir gönüllü ise, 50 kişinin ölümüne neden olan 7 katlı 4 bloklu yapının kolonlarının bir yıl önce spor salonu için kesildiği bilgisini paylaştı. Gönüllü, “Depremden sonraki ikinci günde buraya geldik. Bu binada günlerdir arama yapıyoruz. Sağ çıkanlardan öğrendiklerimize göre; bu bina birkaç yıl önce yapılmış fakat geçen yıl spor salonu için kolonları kesilmiş. Bu binadan 12 kişiyi sağ çıkardık, 50 kişinin ise cenazesini çıkarttık. 1 kişinin ise hala enkazda olduğu söyleniyor ama dün itibariyle bu alanda çalışmaları sonlandırdık. Enkazda kalan kişiye ne olacak bilmiyorum” şeklinde konuştu.

TAHLİYELER DEVAM EDİYOR 

İlçedeki hasarlı binalarda ise depremzedeler eşyalarını tahliye etmeye devam ediyor. Neredeyse tamamı yıkılan binalara çıkan yurttaşların eşyalarını çıkarmaya çalıştığı görüldü. İlçede kalmak istemediklerini belirten yurttaşlar, ellerinde bir tek eşyalarının kaldığını ifade etti. Depremin üzerinden günler geçmesine rağmen ilçede çadır sorunu çözülmüş değil. İlçe merkezindeki birçok yurttaş kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalırken, birçok yurttaş ise bankların etrafına çevirdikleri battaniyelerle barınma sorununu çözmeye çalışıyor. Kent merkezinde çözülemeyen bir diğer sorun ise tuvalet sorunu. Binlerce kişinin yaşadığı alana sadece kadınlar için 4, erkekler için de 4 olmak üzere 8 seyyar tuvalet yerleştirildi.