5 yaşındaki çocuk çivilerle kapatılan gizli bölmede bulundu

Arkansas'ta 5 yaşında olduğu tahmin edilen bir çocuk, velayet anlaşmazlığı nedeniyle düzenlenen ev baskınında gizli bir bölmede bulundu. Çocuğu alıkoyan 40 yaşındaki Thompson tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Arkansas eyaletinde, velayet anlaşmazlığı sonucu bir eve düzenlenen polis baskınında çivilerle kapatılmış dolabın içerisinde alıkonulmuş bir çocuk bulundu. Dolabın, giyinme odasının arkasına gizlendiği belirtildi. Tontitown’da yaşayan 40 yaşındaki Jon Thompson tutuklandı ve bir dizi suçlamayla karşı karşıya kaldı.

5 yaşında olduğu tahmin edilen çocuğun yara almadığı aktarılırken, baskın anından görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı. Polislerin vücut kamerasından elde edilen videoda, çocuğun giysi ve kutularla dolu bir odanın arkasındaki gizli bölmede bulunduğu görüntülendi. 22 saniyelik videoda, dolabın arka kısmına ulaşmak için kıyafetleri ayıran ve kutuları hareket ettiren bir polis görülüyor.

Polis raporuna göre, memurların başlangıçta mülke erişimi reddedildi ve Thompson, ekim ayında çocuğun velayetinin kendisine verildiğini gösteren belgeler sundu. Daha sonra velayet hakkının devlete verildiğini gösteren belgelerin babaya gösterildiği bildirildi. 

'ÇOCUK OLDUKÇA KORKMUŞTU'

Dedektif Keith Lindley, yaptığı açıklamada, “Çocuk dışarı çıktığında çok duygusaldı ve oldukça korkmuştu. Ona ses çıkarmaması veya orada olduğunu açıklamaması talimatını vermişti” dedi. Thompson şu anda gözaltına müdahale, birinci derece asılsız hapis, reşit olmayan birinin refahını tehlikeye atmak ve vücut zırhı ve uyuşturucu teçhizatı bulundurmak suçlamalarıyla karşı karşıya. (DIŞ HABERLER)