5 ilde operasyon: 3'ü Barış Annesi 11 gözaltı

Diyarbakır, Urfa, Şırnak, Siirt ve Antalya'da yapılan ev baskınlarında 3 Barış Annesi'nin de aralarında bulunduğu en az 11 kişi gözaltına alındı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polis dün 5 ilde HDP'li isimlere yönelik operasyon düzenledi.  
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, HDP İlçe Eşbaşkanı Zülküf Birgül'ün evine baskın düzenlendi. Polisler, evin kapısını kırarak eşyaları dağıttı. Baskın sırasında Birgül’ün evde olmadığı öğrenildi. Baskınla eş zamanlı olarak HDP İlçe Örgütü binası çevresinde polis hareketliliği yaşandı. 

URFA VE ŞIRNAK'TA 9 GÖZALTI

Urfa’da çok sayıda eve baskın düzenlendi. Baskınlarda, Barış Annesi Hadle Oğur ve eşi Cebrail Oğur, Barış Anneleri Fatma Akbaş ve Meyaser Kokmaz ile Ömer Bozdal gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 4 kişi İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan ev baskınlarında Arif Geren, Cemal Geren, İdris Kayaalp ve Zindan Molo gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. 
Antalya'da yapılan ev baskınlarında ise Halil Kılıcı gözaltına alındı. HDP Siirt İl Yöneticisi Sıdık Örenç de evinde gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Örenç, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. (MA)