5 bakanlığa soru önergesi: Evsizlerin sayısı hiç olmadığı kadar arttı

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Türkiye'deki evsizlere ilişkin beş bakanlığa sorular sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – DEM Parti Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, evsizlik sorununu Meclis gündemine taşıdı. Evsizlik sorununun kendi içerisinde birçok boyut barındırdığını ve ülkenin temel sorunlarından biri olduğunu ifade eden Cupollo, yetkili kurumların bu sorunu bir an önce gündemine alması gerektiğini kaydetti.

EVSİZLERİN SAYISI HİÇ OLMADIĞI KADAR ARTTI

Türkiye’de evsizlik ile ilgili yasal bir çerçeve olmadığını da hatırlatan Cupollu, “Evsizlerin son yıllardaki durumu hakkında sadece yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı kısıtlı çalışmalar mevcut olduğu için net bir veri de yoktur. Konuyla ilgili çalışan sivil toplum temsilcileri evsizlerin sayısının başta İstanbul’da olmak üzere, “hiç olmadığı kadar” arttığını söylemekte ve Türkiye'de evsizliği, ekonomik sıkıntılar ve sosyal sorunlarla ilişkilendirmektedirler” ifadelerini kullandı.

BEŞ BAKANLIĞA EVSİZLİK ÖNERGESİ

Cupollo, evsizler ile ilgili sorunların net bir muhatabı olmadığı için konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere beş ayrı bakanlığa soru önergesi sundu. Cupollo, Türkiye’de kaç evsiz olduğunu, evsizlerin yaş, cinsiyet ve yaşadığı ile göre dağılımını, kaç evsiz aile olduğunu, son 10 yılda evsiz olduğu için sokakta yaşamını yitiren kaç kişi olduğunu, evsizlerle ilgili çalışmaların neler olduğunu, evsizlik ile ilgili yasal bir çerçeve oluşturulup oluşturulmayacağını sordu. (DUVAR)