4'ü mülteci 5 işçinin öldüğü yangınla ilgili 3 kişi tutuklandı

Güngören'deki tekstil atölyesinde çıkan ve 4 mülteci işçinin kilitli tuvalette öldüğü, bir işçinin ise cansız bedeninin sonradan bulunduğu yangınla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Güngören'deki tekstil imalathanesinde önceki akşam çıkan yangınla ilgili gözaltına alınan 6 şüpheli, savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği, 3 kişinin tutuklanmasına, 3 kişinin de adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Güngören'deki tekstil imalathanesinde önceki gün meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 3 saatte söndürülmüş, yüksekten atlayarak yaralanan ve dumandan etkilenen 6 kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Ayakta tedavi edilen bir işçinin, yangından 2 saat sonra karakolda verdiği ifade üzerine binada araştırma yapan ekipler, yangından korunmak için kendilerini tuvalete kilitledikleri öne sürülen 4 mülteci işçinin dumandan zehirlenerek öldüğünü tespit etmişti. Ekiplerin çalışması sonucu binada bir kişinin daha cesedine ulaşılmıştı. (AA)