45 günlük bebeği olan gazeteci Zemo Ağgöz gözaltına alındı

Mezopotamya Ajansı'nın büro ve muhabirlerinin evlerine düzenlenen baskınlarda 45 günlük bebeği olan gazeteci Zemo Ağgöz de gözaltına alındı.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Van, Diyarbakır, Urfa ve Mardin'de yapılan ev baskınlarında çok sayıda Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS muhabiri gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı habere göre, Ankara Keçiören’deki evine baskın yapılan ve bir buçuk aylık bebeği olan MA Ankara muhabiri Zemo Ağgöz de gözaltına alındı. Sabah saat 06.25’de yapılan polis baskınında Ağgöz’ün evinde bulunan bilgisayar, tablet ve telefon gibi dijital malzemelere el konuldu. 

Ağgöz'ün gözaltına alınması sonrasında 2 saatte bir süt emmesi gereken bebek de beslenemedi. Gazeteci Sibel Yükler, beş saat boyunca bebeğini emzirmesi engellenen Ağgöz'e emzirme izni verildiğini duyurdu.

Yükler, "Zamo Ağgöz yaklaşık 6 aydır o büroda çalışmıyordu. Çünkü Doğum iznindeydi. 5 saat boyunca bebeğini emzirmesi engellendi. Bebeğini besleyemeden gözaltına alındı. Birkaç saat öncesine kadar izin alınamamıştı ancak şimdi izin alındı” dedi. (HABER MERKEZİ)