40 yılla yargılanan Çakarlı saldırgan 9 ayda tahliye edildi

Aracında izni olmadığı halde çakar kullanan ve tartıştığı sürücüyü 6 yerinde bıçaklayan Muhammet Enes Uysal, yaklaşık 9 aylık tutukluğunun ardından tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Arnavutköy'de trafikte tartıştığı Dadaş Aras'ı 6 yerinden bıçaklayan çakarlı minibüs sürücüsü Muhammet Enes Uysal'ın yargılandığı davada bugün karar çıktı.

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir iş insanının oğlu olan Uysal,  'Araçların alıkonulması ve kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.

40 YILLA YARGILANIYORDU

CNN TÜRK muhabiri Ceylan Sever ise geçen yıl ağustos ayındaki olayda bıçaklanan Dadaş Aras'ın şikayetinden vazgeçtiğini aktardı ve şu bilgileri paylaştı: "Dadaş Aras, şikayetinden vazgeçmesine gerekçe olarak da Muhammed Enes Uysal’ın ailesinin kendi evine gelerek özür dilemesini gösterdi. Akabinde de 'Biz de onlardan SMA’lı hastalara yardım etmelerini istedik, kaybolan 30 bin TL’min karşılığı olarak. Bağış olarak 30 bin TL’yi SMA hastalarına yatırdıkları için şikayetimizden vazgeçtik' dedi. Mahkeme heyeti de, 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Muhammed Enes Uysal’a kasten öldürmeye teşebbüs ve kişiyi hürriyetinden alıkoyma suçlarından 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi ve bu kararla birlikte tahliyesine hükmetti." (İSTANBUL-DHA/HABER MERKEZİ)