4 yıla kadar hapsi isteniyor: Burak Özçivit set çalışanlarına hakaretten hakim karşısında

Hakkında 4 yıl 1 ay hapis cezası istemiyle dava açılan Burak Özçivit, Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 3 saat süren duruşmanın ardından Özçivit, adliyeden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beykoz’da 8 Aralık 2020 tarihinde "Kuruluş Osman" dizisinin çekimleri sırasında set çalışanlarına küfrettiği gerekçesiyle 'zincirleme şekilde alenen hakaret' suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen oyuncu Burak Özçivit’in yargılanmasına başlandı.

Aktarılan bilgilere göre, Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık Burak Özçivit ile avukatı Serkan Toper katıldı. Müştekiler Okan Ş., Mehmet Burak K. ve Atakan Ö. ile avukatları Yunus Gümüş de salonda hazır bulundu. 

Saat 14.30 gibi başlayan duruşmaya basın mensupları pandemi nedeniyle alınmadı. Yaklaşık 3 saat süren duruşmanın ardından Burak Özçivit, basın mensuplarının sorularını cevaplamadan Beykoz Adliyesi'nden ayrıldı. 

.

İDDİANAMEDEN

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Beykoz Riva'da Kuruluş Osman dizisinin çekimleri sırasında Burak Özçivit’in 4 set çalışanına yönelik küfür ve hakaret içeren sözler söylediği anlatıldı. Mehmet K., Turgay A., Atakan Ö. ve Okan Ş.’nin Beykoz Riva’da çekimleri yapılan ‘Kuruluş Osman’ isimli dizide set çalışanları olarak yer aldığı belirtilen iddianamede Özçivit'in “zincirleme şekilde alenen hakaret” suçundan 3 aydan 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamenin değerlendirme kısmında ise "Bahse konu olaya ilişkin karşılıklı tanık beyanları olduğu görülmekte ise tüm soruşturma evrakı birlikte değerlendirdiğinde şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair hakkında kamu davası açmaya yeterli şüphelinin hasıl olduğu" ifadeleri kullanıldı. Söz konusu suçun uzlaşmaya tabi olduğu, dosyanın uzlaştırmacıya gönderildiği fakat tarafların uzlaşamadığı da iddianamede belirtildi. (DHA)