4 tır şoförü 4 gündür dağda mahsur

Şemdinli Yüksekova karayolunun dağlık kesiminde yoğun kar nedeniyle mahsur kalan 4 tır şoförü kurtarılmayı bekliyor. Yiyecek ve yakıtları tükenmek üzere olan şoförler yetkililerden yardım istedi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

DUVAR - Yoğun kar yağışının etkili olduğu Hakkari’de ulaşımda da büyük zorluk yaşanıyor. Yüksekova-Şemdinli karoyolunun bölgesinde kar nedeniyle mahsur kalan 4 tır şoförü, 4 gündür yardım bekliyor.  

4 gündür kendi imkanlarıyla mahsur kaldıkları yerden kurtulmaya çalışan ancak başaramayan şoförler, yiyecek ve yakıtlarının tükenmek üzere olduğunu, yoldan geçen küçük araçların sürücülerinden destek aldıklarını, yabani hayvanların korkusu nedeniyle araçlarından da çıkamadıklarını belirtti.

Çığ düşmesi tehlikesiyle de karşı karşıya olduklarını anlatan şoförlerden Halil K. yaşadıklarını “Şu anda biz Şemdinli’ye 20 kilometre kala dağın içerisinde 4 arkadaş olarak mahsur kalmış durumdayız. 4 gündür buradayız. Herkese ulaşmaya çalıştık. Evet devlet yolla ilgileniyor ama bizimle kimse maalesef ilgilenemedi. Bir komutanımız vardı aradık o da ilgilenmeye çalışıyor ama henüz tam istediğimiz şekilde bir yardım gelemedi” diye anlattı.

‘NEREDEYSE ARAÇLARIMIZ KARA GÖMÜLECEK’

Karayolları'nın durumdan haberdar oluğunu, yolları temizlediğini ancak tırların kurtulmasına dair çözüm üretmediğini söyleyen Halil K. şöyle devam etti: “Evet yolları açmaya çalışıyorlar ama kar çok olduğu için bir türlü ulaşım sağlanamıyor. Küçük araçlar çıkabiliyor ama büyük araçlar maalesef mahsur kalıyor. 

Neredeyse araçlarımız tamamen kara gömülecek. Biz artık bir şekilde kendimiz ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz, küçük araçlar geçiyor yollarını kesiyoruz onlardan yardım istiyoruz ya da çarşıya inip bir şeyler almaya çalışıyoruz. Yeme içme konusunda çok sıkıntı çekiyoruz. Şu anda aç kalmayalım diye arabadan inemiyoruz. Yabani hayvanlar da var. Araçların içinde ısınmaya da çalışıyoruz yakıtımız da az kaldı bu yüzden. Lütfen bir an önce bize yardım ulaşsın. Erzakımız bitebilir yakıtımız da bitmek üzere. Mağduruz yaşam mücadelesi veriyoruz.”