4 ilde orman yangını

Bolu, Ankara, İzmir ve Adana'da ormanlık alanlarda yangın çıktı. Ekipler yangınları söndürmek için müdahalede bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu’nun Gerede ilçesi, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi, İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangını çıktı. Adana'nın Kozan ilçesindeki yangın ise  havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alındı.

BOLU

Gerede-Ankara yolu Aktaş bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangın için bölgeye itfaiye ve orman işletme müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Oluşan yoğun duman, Gerede merkezden de görülebiliyor.

ANKARA 

Kızılcahamam'a yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Meşeler Yaylası Akyarma mevkisinde orman yangını için ise Orman Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri çalışıyor.

Ekiplerin yangına karadan ve havadan müdahalesi sürüyor.

İZMİR

İzmir'in Menderes ilçesinde bulunan Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alandaki yangının nedeni henüz belirlenemedi.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak, 16 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı, 7 dozer sevk edildi.

Yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği, güvenlik amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkisindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi.

ADANA

Adana'nın Kozan ilçesi Kalkumaç Mahallesi'nde de orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye 4 helikopter, 2 uçak 10 arazöz ile çok sayıda ekip sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. (HABER MERKEZİ)