4 ilde karantina kararları

Osmaniye'de ve Gümüşhane'de bir köy, Karabük'te bir mahalle ve Kars'ta bir köyde karantina başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Osmaniye'de İl Hıfzıssıhha Kurulu merkeze bağlı Çardak köyünün, pozitif ve temaslı kişiler nedeniyle karantinaya alındığını açıkladı. Açıklamada, ayrıca daha önce 2 apartman için alınan karantina kararının, ikametlerde yeni vaka görülmemesi üzerine kaldırıldığı belirtildi.

Gümüşhane'de ise valilikten yapılan yazılı açıklamada, Şiran ilçesinin Çevrepınarı köyünde pozitif vaka ve temaslı sayısının fazla olduğu duyuruldu. Korona virüsü nedeniyle söz konusu köyde kamu sağlığının korunması amacıyla bugünden itibaren karantina tedbiri uygulanmasına karar verildiği açıklandı.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde de Tayyip köyü Örencik Mahallesi'nde pozitif vakalar ve temaslı kişiler tespit edildi. Mahallenin 10 gün izolasyona alınmasına karar verildi. Bu kapsamda 30 Mart-9 Nisan tarihlerinde mahalleye giriş çıkışların sınırlandırılması, evlerinde tedavisi devam eden Covid-19 hastalarının ve temaslılarının sağlık sebepleri dışında evlerinden ve köyden çıkışlarına müsaade edilmemesi, köyde ikamet eden kamu ve özel sektör çalışanlarının karantina süresince izinli sayılması kararlaştırıldı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ise Parmakdere köyünde karantina başlatıldı. Köye giriş ve çıkışlar durduruldu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler korona karantina