4 ilçede denize girmek yasaklandı

İstanbul Silivri ve Şile'de, Düzce Akçakoca ve Tekirdağ Şarköy'de hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kötü hava şartları nedeniyle 4 bölgede denize girmek yasaklandı. 

DHA'nın haberine göre, İstanbul Silivri İlçe Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, 8 ve 9 Ağustos'ta sahil ve plaj bölgelerinde olumsuz hava şartları beklendiği belirtildi. Bu nedenle deniz girmenin tehlikeli olduğu ve yasaklandığı ifade edildi.

Silivri Merkez Plajı'nda uyarılara rağmen bazı kişiler denize girmeye devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı cankurtaran ekipleri sık sık uyarılarda bulundu.

İstanbul'un bir diğer ilçesi Şile'de de yarın denize girmek yasaklandı. Kaymakamlık, 9 Ağustos günü kuvvetli rüzgar ve sağanak beklendiğini, dalga boyunun 2,5 metreye kadar ulaşacağını duyurdu. 

Açıklamada, "Kuvvetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle buna bağlı rip akıntılarının riski göz önüne alınarak vatandaşlarımızın can ve mal kaybıyla karşılaşmaması için Kaymakamlığımızca 9 Ağustos Çarşamba günü İlçemiz sahillerinde denize girmek yasaklanmıştır" denildi.

ŞARKÖY'DE 2 GÜNLÜK YASAK KARARI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, şiddetli fırtına uyarısının ardından Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde 2 gün süreyle denize girmenin yasaklanmasına karar verildi. Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya başkanlığında toplanan Hıfzıssıhha Komisyonu, bugün ve yarın ilçede denize girilmesini yasakladı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde ise 9 Ağustos tüm sahillerde denize girmek yasaklandığın açıklandı. Akçakoca Kaymakamlığı'nın açıklamasında "Olumsuz deniz ve hava şartları nedeniyle yarın ilçemizdeki tüm plaj ve sahillerde denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemelerini önemle rica ediyoruz" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)