30'uncu İstanbul Caz Festivali'nde son hafta

30'uncu İstanbul Caz Festivali, Fatoumata Diawara, Lizz Wright, Elif Sanchez ve “İstanbul Cazının Üç Kuşağı” ile bu hafta sona erecek.

İpek Göztepe Quintet
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali, son haftasında kendi alanında usta müzisyenleri festival ziyaretçileriyle buluşturmaya devam ediyor. Festival, Afro-pop’un en önemli müzisyenlerinden Fatoumata Diawara; caz vokali Lizz Wright; caz, flamenko, Latin müziklerine vokaliyle hayat veren Elif Sanchez ve “İstanbul Cazının Üç Kuşağı” ile sona eriyor.

 

FATOUMATA DIAWARA

17 Temmuz Pazartesi, 21.00, The Marmara Esma Sultan Yalısı

Şarkılarını Mali’nin resmi dili olan Bambaraca söyleyen Fatoumata Diawara, hem toplumsal sorunlar hem de kişisel deneyimlere dayanan şarkılarını festival için söyleyecek.

 

LIZZ WRIGHT // ELİF SANCHEZ

18 Temmuz Salı, 19.30, Sultan Park-Swissôtel The Bosphorus

Amerikan caz ve gospelinin temsilcilerinden Lizz Wright, kendi topraklarını anlattığı şarkılarıyla İstanbul’a geliyor. Lizz Wright’tan önce caz, flamenko ve Latin türlerini birleştiren Elif Sanchez, şarkılarını dinleyicilerle buluşturacak. 

 

İSTANBUL CAZININ ÜÇ KUŞAĞI: İMER DEMİRER TRİO FEAT. ALİ PERRET // SELEN GÜLÜN BLUE BAND // İPEK GÖZTEPE QUİNTET

19 Temmuz Çarşamba, 20.00, Cemal Reşit Rey Konser Salonu

İstanbul’un farklı kuşaklardan caz müzisyenlerinin buluşacağı bu geceyi, konserin direktörü Selen Gülün sunacak. İpek Göztepe Quintet’ten sonra Türkiye cazının başarılı isimlerinden Selen Gülün Blue Band sahnede olacak. Geceyi İmer Demirer Trio ve caz piyanisti Ali Perret sonlandıracak. Gecede trompetçi Can Kozlu’ya bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)