300 kilodan fazla metamfetamin yakalandı: Değeri 178 milyon dolar

Avustralya Sınır Polisi, bir hidrolik pres makinesinin içine gizlenmiş 300 kilodan fazla metamfetamin ele geçirdi. Uyuşturucun değeri 178 milyon ABD doları olarak hesaplandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya Sınır Polisi (AFP), bugün bir basın açıklaması yaparak büyük bir hidrolik pres makinesinin içine gizlenmiş 300 kilogramdan fazla metamfetamin ele geçirdiklerini duyurdu. Uyuşturucunun ülkedeki satış değerinin, 273 milyon Avustralya doları, yani yaklaşık 178 milyon ABD doları olduğu belirtildi.

MEKSİKA'DAN GELEN SEVKİYATTA ELE GEÇİRİLDİ

DHA'nın aktardığına göre, AFP, açıklamasında, “AFP, Meksika'dan gelen bir sevkiyatta özenle gizlenmiş 300 kilogramdan fazla metamfetamin ithalatının ardındaki uluslararası suç örgütünü tespit etmek için istihbarat arıyor. Uyuşturucular, 18 Nisan 2023'te gemiyle Yeni Güney Galler'e ulaşan çelik bir hidrolik presin içine saklanmıştı” ifadelerini kullandı.

AFP yetkilileri, uyuşturucunun gizlendiği çelik pres makinesini ilk incelediklerinde çeliğin yoğunluğu sebebiyle net sonuçlar alamadıklarını, daha fazla inceleme yaptıklarında makinenin merkezine gizlenmiş uyuşturucu maddeyi tespit ettiklerini ifade etti.

'HER GÜN 33 KİŞİ HASTANELİK OLUYOR'

AFP bu büyüklükte ve karmaşık bir gizleme yönteminin ancak köklü bir organize suç örgütü tarafından yapılabileceğini ifade etti. “2020-21'de Avustralya'da her gün ortalama 33 kişi metamfetaminle ilgili olaylar nedeniyle hastaneye kaldırıldı" bilgisine de paylaşan Sınır Polisi, uyuşturucu maddenin sokakta satılması halinde piyasa değerinin 273 milyon Avustralya doları, yani yaklaşık 178 milyon ABD doları olduğunu ifade etti. (DIŞ HABERLER)