3 gazeteci tutuklandı

Gazeteciler Erdoğan Alayumat, Mehmet Aslan ve Esra Solin Dal, "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı. 6 gazeteci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul merkezli bir soruşturma kapsamında 23 Nisan’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan gazeteci Erdoğan Alayumat ile Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Mehmet Aslan ve Esra Solin Dal'ın hakimlik sorgusu bitti. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen gazeteciler, "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı.

Esra Solin Dal, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne; Erdoğan Alayumut, Metris Cezaevi'ne; Mehmet Aslan’ın ise Ankara Sincan Cezaevi’ne götürüleceği öğrenildi.

İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen gazeteciler Enes Sezgin, Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve eski MA muhabiri Doğan Kaynak ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'da, 23 Nisan’da yapılan ev baskınlarında gazeteciler Esra Solin Dal, Enes Sezgin, Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve Erdoğan Alayumat, Ankara'da Mehmet Aslan, Urfa’da eski MA muhabiri Doğan Kaynak gözaltına alınmıştı.

(HABER MERKEZİ)