3 çocuğunu inşaat alanında kaybeden baba konuştu: Hala önlem yok

Sancaktepe'de inşaat alanında 3 çocuğu hayatını kaybeden baba Ayvaz Sağın, olay yerinde hala önlem alınmadığının altını çizerek ihmaller zincirine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sancaktepe'de su dolu inşaat temelinde 3 çocuğu hayatını kaybeden baba Ayvaz Sağın olayın yaşandığı noktada hala tedbir alınmadığını söyledi. Baba Sağın, "Çok büyük ihmal var. Benim çocuklarım gitti artık geri dönüşü yok. Herkesin çocuğu bizim çocuklarımız, buradan geçerken yine bir çocuk düşse bunun hesabını kim verecek? Hala aynı şekilde duruyor, hala güvenlik yok, hala önlem yok, su hala burada. O çukur da üstü açık şekilde hala duruyor. O iki metrelik asansör boşluğu da duruyor. 30 santim var gölge gibi gözüküyor orada ve hala yanıltıcı. Ben de gitsem ben de oraya düşeceğim" diye konuştu.

'50 SANTİMLİK SAC DA KAYBOLMUŞ'

DHA'ya konuşan baba Ayvaz Sağın olayda ihmal olduğunu ve hala önlem alınmadığını söyledi. Baba Sağın, yaşananları şöyle anlattı: "Her şey ortada, görünen burada. İhmal. Çocuğun topu düşüyor çocuk giriyor ama asansör boşluğu, çukuru var 2 metre derinliğinde o taşın düştüğü yerde. Çocukların topu da şansa oraya gidiyor. Almaya çalışırken biri düşüyor, diğerleri de onu tutayım derken düşüyorlar üçü birden. Hava soğuk, elbiselerle suya mı gireceklerdi? Mantıklı değil. Burada bir yol çalışması olmuş, 50 santimlik sac da kaybolmuş, dümdüz zemin olmuş. Çocuk ne yapsın, düşmüş boğulmuş."

'SUYUN YÜZEYİNDE BULDUK'

Arama çalışmalarını da anlatan Sağın, "Önce okula gittik, kamera kayıtlarına baktık. Kayıtlarda çocukların okul bahçesinde oynadıkları görülüyor. Bahçeden çıktıktan sonra bu bölgeye yöneldiklerini görüyoruz, daha detaylı baktığımızda çamurlu suyun ilerisine gitmediklerini ilerlemediklerini gördük. Muhtarla beraber inceleme yaparken zaten, cesedi suyun yüzeyinde bulduk" diye konuştu.

'HALA ÖNLEM YOK, HESABINI KİM VERECEK?'

Baba Ayvaz Sağın, "Çok büyük ihmal var baktığın zaman. Benim çocuğum gitti artık geri dönüşü yok. Ama herkesin çocukları bizim çocuklarımız. Buradan geçerken yine bir çocuk gelip buradan düşse bunun hesabını kim verecek? Hala aynı şekilde duruyor, hala güvenlik yok, hala önlem yok, su hala burada. O çukur da üstü açık şekilde hala duruyor. O iki metrelik asansör boşluğu da duruyor. 30 santim var, gölge gibi gözüküyor orada ve hala yanıltıcı. Ben de gitsem ben de oraya düşeceğim" diyerek ihmaller zincirine tepki gösterdi.

3 KARDEŞİN CANSIZ BEDENİ BULUNMUŞTU

Sancaktepe’de Pazartesi günü evlerinden top oynamak için çıkan Berat Sağın (7), Baran Sağın (9), Batuhan Sağın(11) kardeşlerin cansız bedenleri inşaatın su dolu temelinde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)