21 evi talan eden 230 kiloluk ayı yakalandı

Kaliforniya'da girdiği 21 evi talan eden ve 1 yıldır aranan 'Tank Hank' isimli ayı, Lake Tahoe bölgesinde yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, 2022'den bu yana 21 eve girdiği tespit edilen 230 kiloluk ayı yakalandı. Cüssesinden dolayı 'Tank Hank' adıyla anılan siyah ayı, Lake Tahoe bölgesinde bulundu. Çok sayıda ihbarın ardından harekete geçen yetkililer, Amerikan kara ayısını aradıklarını Şubat 2022'de duyurmuştu.

SAKİNEŞTİRİCİ OKLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Kaliforniya Balık ve Yaban Hayatı Dairesi (CDFW), girdiği evleri talan eden ayının DNA kanıtlarıyla tespit edildiğini bildirdi. 'Tank Hank' isimli ayının, sakinleştirici ok ile 'güvenli bir şekilde etkisiz hale getirildiği' aktarıldı. Açıklamada, "Bu ayıya olan yaygın ilgi ve ayıya ilişkin risk göz önüne alındığında, CDFW ayı ailesini ve South Lake Tahoe topluluğundaki insanları korumak için alternatif bir çözüm kullanıyor" ifadeleri yer aldı.

Ayının, Colorado eyaletinde bulunan Springfield yakınlarındaki Vahşi Hayvan Barınağı'na götürüleceği belirtildi. Girdiği evlerde Tank Hank'in yanında olan üç yavrusu ise Kaliforniya'da başka bir tesise yollanacak.

'CÜSSESİNİN GÜCÜNÜ ANLADI'

Şubat ayında açıklama yapan CDFW Sözcüsü Peter Tira, "Cüssesinin gücünü anladı ve onun sayesinde evlere girmenin yolunu öğrendi. Garaj kapılarını, ev kapılarını, camları kırıp girebiliyor" ifadelerini kullanmıştı. Yerel bir doğal yaşam savunucusu grubu olan Ayı Birliği, Hank'in insanların yediği gıdalara düşkünlüğü yüzünden normal bir siyah ayının iki misli kiloya ulaştığını söylüyor. (DIŞ HABERLER)